Info

Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam

Nino Mick och Olivia Bergdahl är svenska mästare i poetry slam och poddar om spoken word, i Sverige och internationellt. Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel? Vi har en feministisk och transaktivistisk analys av spoken word. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.
RSS Feed
Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam
2016
June
May
April
March
February
January


2015
December


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2016
Mar 29, 2016

Hör vi applåder från första läktare?
Är det jubel, svett och spott?
Vi är ju flamsighetens väktare!

Jovisst blir det ännu ett romanavsnitt, som kommer följas upp av ännu fler! I denna kortkaramell till avsnitt hinner vi med en hel del: vi gör vårt eget "Så mycket bättre", pratar om vad som bryter både seriemagi och romanmagi, att skriva utan synopsis och låta romankaraktärerna ljuga sig fram till sanningen.

Mar 22, 2016

Det utlovade romanavsnittet (del 2) kommer få dröja ännu en vecka, för här är Nino busy med att ragea (på vad? Så spännande!) och Olivia försjunker i barndomsminnet som kan ligga bakom både förakt mot auktoriteter och motstånd mot etiketter.

Hierarkier och Stockholm. Kan inte någon analysera varför vi ständigt återkommer till detta? (Kanske för att det är FETT IRRITERANDE.)

Ni är riktigt bäst, kompisar! <3 Vi tycker mycket om er.

Mar 16, 2016

Äntligen dags för prosa!

Vad är skrivande? Vad är inspiration? Vad är redigering? Allt Olivia tänkt om tvång när det kommer till romanskrivande i allmänhet och vilda västern i synnerhet, Nino läser högt ur Annie Dillards "The Writing Life" (LÄSTIPS!), sjunger (äntligen!) frireligiöst igen och Olivia kontrar med sin favvolåt om vatten.

Eller, helt enkelt, för att tala med Dillard: One of the things I know about writing is this: spend it all, shoot it, play it, lose it, all, right away, every time. Do not hoard what seems good for a later place in the book or for another book; give it, give it all, give it now.

Så ska det låta, säger vi och hoppas att ni håller med!

 

Mar 8, 2016

Kära vänner, det är dags för det elfte avsnittet och det är avsnittet ni har längtat efter hela era liv utan att veta om det!

ÄNTLIGEN serverar vi här den definitiva skiljelinjen mellan scenpoesi och bokpoesi!

Olivia blir alldeles till sig och Nino är ett geni, men vi hinner också tala om statyernas hårdhet och osynligheten som gives den upphöjda, Kristian Lundbergs strålande poetik (lästips!), hur en översätter scentext till papperstext samt samtalets oerhörda betydelse för att våga vara intellektuell.

Håll till godo!

P.S. Ninos nya dikt hittar ni här: https://youtu.be/hZgyotE20NI D.S.

Mar 1, 2016

Detta tionde avsnitt börjar i arrangörens roll att vara (över)mänsklig och driver sen (som vanligt!) till andra platser: landsbygden och staden, (kulturell övre medel)klass, å schlammens BONNIGHET.

Vi får också veta vem i Borås som hette Hagström och vad hans hink har med saken att göra.

1