Info

Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam

Nino Mick och Olivia Bergdahl är svenska mästare i poetry slam och poddar om spoken word, i Sverige och internationellt. Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel? Vi har en feministisk och transaktivistisk analys av spoken word. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.
RSS Feed
Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam
2016
June
May
April
March
February
January


2015
December


All Episodes
Archives
Now displaying: February, 2016
Feb 9, 2016

Vad måste en offra som estradpoet?, inleder Nino och Olivia svarar med ett rim! Vi talar alltså om offret, det rituella offret som en handling att göra inför publik - vad uppnår en med det? Förlåtelse? Och kräver konsten ett offer? Nino talar om erkännandet, men var någonstans förlorar en kontrollen, egentligen? Och vad händer i en då? Var hamnar improesi (improviserad poesi) i sammanhanget? Att slå in hemligheter i metaforer ingen förstår, för att få erkänna sitt innersta utan att förlora kontrollen, är det den rätta vägen att gå? Det leder oss till begripligheten och att göra sig förstådd - att vara minoritet, på scen och överallt.

Det blir ett lite kortare avsnitt denna gång, eftersom vi båda ska iväg med spårvagnen!


Länk till intervjun med estradpoeten och psykologen Michael Horvath: http://spraktidningen.se/artiklar/2013/04/slapp-kontrollen-med-improviserad-poesi

Feb 2, 2016

Vi dyker in i ämnet ENSAMHET. Med viss risk att utmåla oss själva som Poeter i Elfenbetstorn (en Sanning som naturligtvis kommer visa sig vara lögn och hittepå, i ett senare avsnitt!).

Hur hänger ensamheten samman med produktivitet?

Om att sjukskriva sig. Om att inte göra motstånd mot sitt eget sätt att fungera - att inte försöka leva upp till en normalitet. För vad har normaliteten nånsin gjort för dig?

Ninos inre stenåldersromantiker visar sitt tryne. Olivia säger "förädla utanförskapet till glädjefylld ensamhet". Är det inte vackert!

1