Info

Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam

Nino Mick och Olivia Bergdahl är svenska mästare i poetry slam och poddar om spoken word, i Sverige och internationellt. Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel? Vi har en feministisk och transaktivistisk analys av spoken word. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.
RSS Feed
Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam
2016
June
May
April
March
February
January


2015
December


All Episodes
Archives
Now displaying: 2015
Dec 29, 2015

Vi pratar om översättning av spoken word! Hur ska vi översätta poesi som inte bara är ord, som inte bara låter, utan dessutom är en kropp? Hur görs det med översättningar på VM i Poetry Slam? Om översättningar som börjar bråka och vill gå åt ett annat håll än originaldikten, och vad vi brukar göra då.

Dec 22, 2015

Hur mår svensk spoken word? Det är frågan vi tar i med hårdhandskar iklädda silkesvantar i detta avsnitt. Även om Olivias Stockholm och vem Nino egentligen träffade när hen tog emot sitt stipendium från Svenska kyrkan.

Dec 15, 2015

Olivias relation till scenkläder, Ninos relation till kyrkan och scenens relation till sexualitet. Olivia berättar om ett minnesvärt besök i Kiruna och om att läsa dikter hon skrev som tonåring. Och hur många kvinnor (cis- eller trans-) har egentligen vunnit SM i Poetry Slam?

Dec 14, 2015

Hej! Välkommen!
Imorgon tisdag den 15 december 2015 är dagen då vi släpper första avsnittet av Ninos kompis Olivia, en ny podd om estradpoesi, spoken word och Poetry Slam. Vi är Nino Mick och Olivia Bergdahl, estradpoeter tillika svenska mästare i Poetry Slam.

Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel?

Vi har den feministiska, transradikala analysen av spoken word-Sverige. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.

Vi hörs!

1