Info

Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam

Nino Mick och Olivia Bergdahl är svenska mästare i poetry slam och poddar om spoken word, i Sverige och internationellt. Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel? Vi har en feministisk och transaktivistisk analys av spoken word. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.
RSS Feed
Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam
2016
June
May
April
March
February
January


2015
December


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
May 25, 2016

Vad är en institution? Har scenpoesin några egna institutioner? Är SM i poetry slam en institution? Hur gör vi som kulturutövare för att studsa igång oss själva och andra? 

Rättelse: Nino säger fel. SM i poetry slam har inte arrangerats i över 20 år, utan sen 1997. Nästa år är tjugoårsjubileum!

Saskia nämner Lynda Barry som är en fantastisk serietecknare och serieforskare. Många av hennes workshop-övningar kan användas både för att generera bild, som för att generera text och poesi. Kolla till exempel upp den vackra boken What It Is: http://www.amazon.com/What-Lynda-Barry/dp/1897299354

0 Comments
Adding comments is not available at this time.