Info

Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam

Nino Mick och Olivia Bergdahl är svenska mästare i poetry slam och poddar om spoken word, i Sverige och internationellt. Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel? Vi har en feministisk och transaktivistisk analys av spoken word. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.
RSS Feed
Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam
2016
June
May
April
March
February
January


2015
December


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
May 10, 2016

Saskia Gullstrand är serieskapare och serieaktivist genom plattformen Underlandet, tillika gäst i veckans podd. Så vad gör en serieskapare i en podd om spoken word? Jo, serier och spoken word har mycket gemensamt:

- Lite underdogs i svenska kulturvärlden.

- Har mycket fans, mycket aktiva människor.

- Men får väldigt lite plats i stora etablerade sammanhang. Stå på stora scener, förekomma på kultursidorna, bli talade om på ett seriöst sätt - allt det här har oftast varit utom räckhåll för våra konstformer.

- Båda konstformerna har en ungdomlig image, som etablerade sammanhang både kan förakta och patronisera; men ibland också vilja inlemma i sina egna trötta organisationer.

I detta möte mellan serier och spoken word pratar vi om hur utövare inom små litteraturscener kan organisera sig, skaffa sig pengar och ta sig själva på allvar. Saskia har tillsammans med serieskaparen Jenny Taravosh skapat plattformen Underlandet: https://underlandets.wordpress.com/

Kolla in den och bli inspirerade.

TACK, Saskia! <3

0 Comments
Adding comments is not available at this time.