Info

Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam

Nino Mick och Olivia Bergdahl är svenska mästare i poetry slam och poddar om spoken word, i Sverige och internationellt. Hur kan talad litteratur översättas? Vilka är likheterna mellan att ha sex och stå på scen? Hur många gånger om året har Olivia sin lake blue shiny metallic unisex catsuit som scenklädsel? Vi har en feministisk och transaktivistisk analys av spoken word. Vi står upp för det talade ordet i bokdominansen. Vi söker oss själva men hittar endast på.
RSS Feed
Ninos kompis Olivia. Spoken word, estradpoesi och poetry slam
2016
June
May
April
March
February
January


2015
December


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 26, 2016

Ninos kompis Ylva!

Det är Nino som skriver. Eftersom Olivia är i USA blir Ylva Perera - som skriver poesi, romaner, litteraturvetenskap och kulturjournalistik - hennes eminenta inhoppare. Gäster i podden, har ni hört nåt så roligt!

Tack vare Ylva får jag veta allt om finlandsvensk estradpoesi, och allt om dramatiken runt dom finlandsvenska bokförlagen (med Ylvas ord: "en bomb briserade i ankdammen"). Ylva ger skrivtips åt akademiker som vill skriva för poetry slam. Vi hinner bara snudda vid protesterna mot dom borgerliga nedskärningarna i Finland, och dom påföljande protesterna, som universitetsockupationen i Åbo. Men vi smider planer om ett finlandsvenskt lags självskrivna medverkan i svenska mästerskapet i poetry slam. Gud är med i ett rejält hörn.

Podden varvas friskt med smakprov från poeter jag hade nöjet att höra under Åbo poesidagar 8-10 april.

Tack Ylva. Och tack du som lyssnar, kul att du är med!

0 Comments
Adding comments is not available at this time.